Bägi

No nyt voin laittaa tosta bägin sisällöstä kun ei ollut aikaa laittaa tossa EM kisojen aikana kun pyydettiin.Elikkä mulla on bägina Revolution Carolina Bag jota suosittelen kaikille koska se kestää ja on tilaa vaikka kuinka. Ja ei tarvitse ostaa ainakaan 5 vuoteen uutta bägiä. Kiekkoja bägissä on yleensä 20 mutta joskus täytyy ottaa jokunen kiekko mukaan jota ei tule yleensä käytettyä radasta riippuen. Pääasiassa käytän Discmanian kiekkoja koska Discmania tukee muo mutta löytyy pari Innovankin kiekkoa.

Putaamiseen käytän Discmanian P1 joka liitää putissa hyvin ja menee hyvin suoraan. Näitä löytyy kaksi kappaletta koska toinen on vähän kevyempi pitkiin putteihin ja jos pitää laittaa matala putti esimerkikse oksien alta. Heittämistä varten puttereina käytän P2 josta mulla on jokin erikoinen seos joka on ilmeisesti hieman kestävempää muovia. Näitä on ollut koko vuoden vain 2 kappaletta kun toisella heitän suorat ja oikealle kääntyvät heitot ja toisella vasemmalle kaartavat heitot. Suosittelen!!

Midareina mulla on 2 eri kiekkoa. Toinen on Md1 josta löytyy mulla kahta muovia. SG-line ja D-line ja SG-linellä heitän vasemmalle kaartavat heitot joka on ylivakaa ja D-linellä heitän suorat heitot ja oikealle kääntävät.  Molemmista muoveista löytyy kaksi kappaletta mutta d-linen md:istä toinen on todella alivakaa jolla on yllättävänkin usein käyttöä. Toinen Midari mun bägissä on Discmanian suht uusi MD2 Fiend joka on ollut mulle tosi hyvä kiekko jolla heitän oikealle, vasemmalle ja suoraan menevät heitot koska se kiekko pitää sen kulman johon sen laittaa. Liito kyky on tässä kiekossa myös niin hyvä että pystyn heittämään noin 100 metriset heitot pelkästään tällä. Ehdoton valinta bägiin.

Draiveri osasto mulla on myös aikas yksinkertainen. Ykkös draiverina jo vuoden toiminut s-line pd on se driaveri jota käytän kaikkein eniten. Nyt s-linen kanssa on tullut myös C-line pd joka on sitten vähän ylivakaampi joka kestää erinomaisesti myös vastatuuleen. Näillä kiekoilla heitän lähes kaikki driavit mutta tottakai pitää olla myös muita draivereitä. Uusin driaveri on TD(Turning Driver) jolla heitän kaikki hieman hiljaisemmat draivit, oikealle kaartavat ja paljon suoriakin heittoja. Pystyy tosi hyvin kontrolloimaan ja saa todella mukavan otteen. Tästä mulla on kahta muovia. C – ja S-line joista C-line on alivakaampi joka on tarkoitettu pääasiassa pelkästään rollereihin. Sitten löytyy myös Innovan Firebird joka on erinomainen kovan vastatuulen draiveri joka ei varmasti käännä yli. Firebirdiellä tulee heitettyä myös todella paljon foreja ja heittoja kun pitää oikeesti kääntyä todella paljon vasemmalle. Tästä kiekostä mulla on 2 mallia joista toinen on Champpion muovia ja toinen star muovia ja Star on tarkoitettu vähän pidempiin ns. hyzer heittoihin jossa kiekko kaartaa vasemmalle. Viimeisimpänä sivutaskusta löytyy Innovan superkiekko Boss joka ei lennä muuta kuin pitkälle ja kovaa. Itse suosin Star muovia koska se on todella hyvä käteen. Heitän Bossilla myös paljon foreja.

Siinä tais olla kaikki kiekot kerrottu ja näillä kiekoilla mennään myös USDGC kilpailuun. Nyt kuukausi treenataan ennen sinne lähtöä. Siitä tulee melko siistiä. Kerron kilpailuun treenaamisesta lähipäivinä ja tulevan kuukauden ajan koska treenattua tulee varmasti todella paljon niin on myös paljon kerrottavaa.

Ps. Käyttäkää niitä kiekkoja jotka on teille sopivimmat!

Seppo Paju