Askelta askeleen perään…

Kulunutta kautta varten treenasin paljon ja tarkoitus oli ottaa uusi ja suuri askel uralla. Talvella isoimmaksi teemaksi otin puttaamisen, muttei muutkaan osa-alueet jääneet huomiotta. Fysiikkaakin tuli joissain määrissä harjoiteltua, muttei kuitenkaan tarpeeksi. Suurimmat tavoitteet kaudelle olivat Suomenmestaruus, Presidents Cup paikka ja erinomainen suoritus European Openissa. Kaikissa näissä onnistuin. Avoimen sarjan Suomenmestaruus nuorimpana sen tittelin ikinä voittaneen, nuorimpana Presidents Cupiin valittu pelaaja, ja European Open Major turnauksessa kahdeksannelle sijalle, jättäen taakse mm. maailman ranking nro 1 pelaajan Nikko Locastron. Myös muissa kilpailuissa tuli menestystä kosolti, ja pääsin pelaamaan monessa käänteessä maailman huippujen kanssa, johon tuntui jo loppukaudesta tottuneen, eikä Locastron kanssa pelaaminen tuonut erityistä jännitystä. En kuitenkaan voi olla täysin tyytyväinen kuluneeseen kauteen, sillä suoritukset ovat olleet vieläkin hieman epätasaisia ja vieläkin lähes jokaiseen kisaan mahtui yksi heikompi kierros. Ulkomailla kisailin tällä kaudella, ja parasta oli kun pääsi vielä pari kertaa kisaamaan myös jenkkeihin. Tutustuin hyvin maailman huippuihin ja opin samalla englantia. Ehkä kauden suurimmaksi saavutukseksi Suomenmestaruuden ja muiden titteleiden ohitse nostaisin kokemuksen jota sain todella paljon. Paljon kierroksia huippujen kanssa, paljon suuria kisoja, tutustuminen moneen huippuun ja melko paljon menestystä. Menestyminen toi itseluottamusta ja aina kun lähdin pelaamaan, oli fiilis hyvä. Myöskään loukkaantumisista en joutunut kärsimään vaan olin koko ajan kunnossa.

Iseluottamusta toi myös Santa Cruzin frisbeegolf näytöksessä tekemä hole- in- one joka toi näkyvyyttä lajille ja itselleni. Videota YouTubessa on katsottu jo lähes 100 000 kertaa ! Santa Cruz ACE

Parannettavaa kaikissa asioissa on vielä runsaasti, enkä usko vielä saavuttaneeni lähes mitään siitä mihin tiedän pystyväni. Kun tietää että on mahdollista tulla aina vain paremmaksi jossain asiassa ja voi saavuttaa vaikka mitä..miksi ei yrittäisi saavuttaa vaikka mitä !? Mä tiedän että harjoittelu kehittää ja jaksan harjoitella. Seuraava askel on kuitenkin vielä suurempi mitä tällä kaudella tehty liike oli. Talviharjoitteluun kuulu tänä talvena suuressa osassa fysiikka harjoittelu. Se pitää sisällään säännöllistä lenkkeilyä, salibandya, sulkapalloa, perinteistä kuntopiiriä ja joissain määrin kuntoilua muillakin kuin omalla painolla. Mahdollisimman paljon pyrin kuitenkin käyttämään kaikessa hyötynä omaa painoa ja tekemään liikkeitä sen mukaan, koska se kehittää notkeutta, ketteryyttä ja itsensä hallintaa aivan eri mittakaavassa siihen nähden mitä laitteessa makaaminen ja tangon nostaminen. Lajiharjoittelu on toinen puolisko harjoittelusta, joka sisältää paljon puttia kotona, ulkona, hallissa ja pyrin saamaan toistojen määrän uudelle tasolle aikaisempiin talviin nähden. Draivia hallissa, ulkona verkkoon ja osa myös kierroksilla, joita tulen myöskin heittämään hangesta välittämättä, pitääkseni pelivireen päällä. Myös lähestymisheittoja mahdollisimman paljon puttereilla, jota pystyy harjoittelemaan hallissa ja ulkona. Ensikauteen aion lähteä sellaisena pelaajan, joka pystyy taistelemaan Major- tason kilpailuissa voitosta. European Openissa jäin 15 heiton päähän Dave Feldbergistä joka voitti kilpailun. Laskin myös tehneeni n. 15 puttivirhettä alle yhdeksästä metristä. Uskon että 15 heiton parannus per kilpailu ei ole vielä edes ihmeellinen saavutus, joten askeleita pystyy vielä ottamaan helposti..nyt on rakennettu hyvää pohjaa, joka kestää räjähdyksen. Odotan ensikautta innolla, silloin tapahtuu.

Ranking

Stay tuned !

Sippou

Mainokset